1


Plamuren-schuren-verven…

Na een fantastisch seizoen waarin we promotie naar de B-klasse hebben weten af te dwingen, richten we onze blik alweer op het volgende avontuur, het IFKS-kampioenschap ’24. De vraag die nu op ons afkomt: hoe gaan we ons voorbereiden op het nieuwe seizoen en hoe maken we onze geliefde Frije Fûgel nog sneller?
Een van de eerste stappen op weg naar een verbeterde prestatie was het aanpakken van het onderwaterschip. De onderkant met wat deuken en bulten hebben we glad moeten strijken. Daarom brachten we het schip naar Straal- en Coating bedrijf Boltjes in Bakhuizen, waar Frans van der Werf Transport ervoor zorgde dat de Fûgel veilig werd afgeleverd. Vervolgens begon het intensieve proces van schuren en plamuren onder het toeziend oog van Hans-jan Mous, die streng waakt over de perfecte lijnen en de gladheid van het onderwaterschip.
Een geweldig team stond klaar om avond na avond in het prille voorjaar te helpen. Het vertroetelen van ons schip is echter een kostbare aangelegenheid, en naast de fysieke hulp in de loods kunnen we ook alle financiële steun goed gebruiken.
Terwijl het nieuwe seizoen nog ver weg lijkt, willen we graag weer in contact komen met onze trouwe Fûgel-fans. Daarom organiseerden we zaterdag 2 maart ’24 een gezellige avond in De Gearte in Bakhuizen. Het werd een super interessante avond met hapjes, drankjes, gezelligheid en een voorproefje van het avontuur dat ons te wachten staat in de B-klasse dit jaar.
Iedereen was van harte welkom en we konden proosten op een prachtig nieuw vaarseizoen!