aquatics-4373112_1920


Janneke Wittermans

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als verpleegkundige in het Medisch Centrum Leeuwarden en m’n vrije tijd vul ik graag in de sportschool of op de survival baan.
Als klein meisje gingen wij elk jaar met het gezin op vakantie met de boot. Ook met mijn vader als ondernemer binnen de bruine vloot kreeg ik de kans om kennis te maken met het zeilen op een grote tjalk. Watersport bleef mijn aandacht trekken en met een cursusje hier en daar tot het behalen van het vaarbewijs.
Desondanks bleef het bij recreatieve vaarten over de Friese meren, tot het moment dat ik tijdens mijn zaterdagbaantje bij de plaatselijke slagerij een connectie kreeg met Eus. ’s Ochtends kwam Eus regelmatig BBQ- vlees halen voor zeiltochten en eigenlijk was er nog wel een extra handje nodig tijdens de zeiluitjes op zijn tjalk of skûtsje. Hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken, wat is mooier dan niet alleen jezelf maar ook een ander te laten genieten van een dag op het water.
Ik had nooit gedacht dat deze connectie uiteindelijk zou leiden tot deelname aan de IFKS met een fanatiek en energiek team. Wat ons team bijzonder maakt is de verscheidenheid in teamleden, van jong tot oud en van weinig tot veel zeilervaring.
Op naar een gezellig en fanatiek seizoen, ik heb er zin in!