1


Strippen, stralen & plamuren…

Na een schitterend zeilseizoen in de zomer van 2023, waarin we met trots promotie naar de B-klasse hebben verdiend, kijken we vol verwachting uit naar het IFKS-kampioenschap’24. De vraag die ons nu bezighoudt: hoe kunnen we ons schip nog sneller maken en onze prestaties naar een hoger niveau tillen?
Om onze Frije Fûgel te laten zeilen als een perfect geslepen mes door de golven, heeft de bodem van het schip en de romp wat extra liefde nodig. Met de onderkant vol deuken en bulten, was het duidelijk dat actie nodig was. Dus togen we naar straalbedrijf Boltjes in Bakhuizen, waar Frans ervoor zorgde dat de Fûgel veilig werd afgeleverd. Daar begon het zorgvuldige proces van schuren en plamuren, onder het kritische oog van Hans-jan, om het schip weer glad en strak te maken. Ons Frije Fugel-plamuurteam stond paraat om vele avonden in het prille voorjaar te schuren en plamuren, klaar om ons schip te transformeren tot een ware snelheidsmachine.
Deze liefdevolle verzorging van onze Fugel is echter een kostbare aangelegenheid, en daarom kunnen we naast de fysieke hulp in de loods ook alle financiële steun goed gebruiken!
Hoewel het nieuwe zeilseizoen nog ver weg lijkt, willen we graag snel weer in contact komen met onze trouwe Fugel-fans. Daarom organiseren we op zaterdag 2 maart 2024 weer een gezellige avond in De Gearte in Bakhuizen, vanaf 20.00 uur! Verwacht een avond vol plezier, lekker eten en drinken, en een vooruitblik op het spannende avontuur dat ons te wachten staat in de IFKS B-klasse.
Iedereen is van harte welkom en we hopen jullie allemaal te zien om samen te proosten op een prachtig nieuw seizoen!